Hele Bioshock-collectie gratis bij EGS

Op de Epic Game Store worden met regelmaat games weggegeven en deze week zijn dat niet de minsten. de gehele BioShock-serie is namelijk gratis op te pikken. BioShock: The Collection bevat voor de goede orde BioShock remastered, BioShock 2 remastered en BioShock Infinite: Complete Edition. 

De complete editie van BioShock Infinite bevat nog een zwik aan uitbreidingen, te weten Clash in the Clouds, Burial at Sea 1 & 2 en nog een partij 'packs' met allerlei micro-content zoals wapens als de China Broom Shotgun en Comstock's Bird's eye Sniper Rifle.

BioShock-games staan bekend om hun voortreffelijke level design in de fantasierijke werelden van Rapture, de onderwaterwereld uit deel 1 en 2, en Columbia, de zwevende stad uit Infinite. De combat onderscheid zich door een combinatie van conventionele wapens en plasmids, bovenmenselijke krachten zoals vuur uit je vingertoppen of de mogelijkheid om een zwerm bijen op je vijanden af te sturen.

Voor fans die niet alle geruchten volgen: een BioShock 4 is officieel in ontwikkeling bij Cloud Chamber Studios, een divisie onder de vleugel van uitgever 2K. In het ontwikkelteam zijn mensen werkzaam die onderdeel waren van het originele BioShock-team. Cloud Chamber Studios werd in 2019 opgericht met in eerste instantie als enige doel het ontwikkelen van een nieuwe BioShock-game, de verwachtingen zijn dus dat we binnenkort een onthulling gaan zien.