Fallout: London is ambitieuze Fallout 4-mod

Ooit afgevraagd hoe typisch Britse towns als Camden, Hackney en Greenwich erbij liggen in post-apocalyptische hoedanigheid? Een ambitieus team modders is druk doende met Fallout: London, een total conversion mod voor Fallout 4.

Hoewel er met regelmaat nieuwe mods opduiken met puike plaatjes en indrukwekkende trailers, zien er uiteindelijk maar weinig daadwerkelijk het levenslicht. Voor Fallout: London is dat ook nog even afwachten, al heeft het team achter de mod recent wel een 18-minuten durende trailer uitgebracht waarin we de beginfase zien van de mod, die overigens erg veel weg heeft van hoe de meeste Fallout-games aftrappen. Ook opvallend is dat het mod-team twee bekende stemmen heeft weten te strikken voor de ontwikkeling: Colin Baker en Sylvester McCoy, beide bekend van Dr. Who, zijn in het spel te horen.

Fallout: London speelt zich af in de periode tussen Fallout 1 en Fallout 2, je weet wel, de échte Fallout-games. Volgens de makers is de omvang van Fallout: London grofweg gelijk aan de Fallout 4 Commonwealth en moet het straks mogelijk zijn om vanaf hartje Westminster af te reizen naar het zuidoostelijke puntje van Bromley. In hoeverre het er straks dan écht Londens uitziet is even afwachten, de trailer hieronder toont weliswaar een goed verzorgde, kwalitatief hoogwaardig ogende introductie, maar de omgevingen en textures in de buitenwereld lijken zich niet echt te distantiëren van de architectuur en kleurenpalletten die we kennen uit vanilla Fallout 4. Even in de gaten houden dus.