'Nieuwe Mafia-game in ontwikkeling'

Na het nieuws dat Haden Blackman, studio-hoofd bij Mafia 3-ontwikkelaar Hangar 13, opstapt na zeven jaar, is er nu een nieuw gerucht gaande. Het betreft de ontwikkeling een officieel vierde deel in de Mafia-gameserie.

Volgens gamewebsite Kotaku is de vervanger van Blackman, Nick Baynes, druk doende met de ontwikkeling van een gloednieuwe Mafia-game. De kersverse Mafia-titel die codenaam Nero heeft gekregen zou naar verluidt een prequel betreffen, mogelijk dus afspelend in de periode van de drooglegging of zelfs daarvoor. Verder wijzen geruchten erop dat men afscheid neemt van de game-engine van Mafia 3 en voor de ontwikkeling overstapt op Unreal Engine 5.

Aangezien één en ander nog in een zeer vroeg stadium verkeert kan het nog wel even duren voordat er officiële aankondigingen gedaan gaan worden. De laatste game van Hangar 13 was Mafia 3 en werd matig beoordeeld; de definitive editions van Mafia 1 en die in 2020 verschenen kregen redelijk positive kritieken. Hoog tijd dus voor de Amerikaanse studio om met een nieuwe knaller te komen.