Tweede aangifte tegen Ali B, RTL schort de samenwerking op met The Voice-coach

RTL Nederland heeft de samenwerking met Ali B opgeschort. Dat is gisteren gebeurd, zo laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Het Openbaar Ministerie Noord-Hollans heeft een nieuwe aangifte ontvangen in de zaak The Voice of Holland. Het gaat opnieuw om een aangifte tegen Ali B. Het zou gaan om een zedendelict. B's advocaat Bart Swier bevestigt dat er een tweede aangifte tegen zijn cliënt ligt. Maar ook in deze ontkent de 40-jarige Ali B de beschuldiging. Zo meldt het AD.

Zaterdag werd bekend gemaakt dat het programma The Voice of Holland voorlopig is stopgezet wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook is RTL voorlopig gestopt met The Voice kids en The Voice senior.

RTL geeft aan dat het opschorten van de samenwerking met Ali B. los staat van de tweede aangifte.

"Er moet nu eerst volledige helderheid komen", zegt een woordvoerder van RTL. "Zolang die er nog niet is, is de samenwerking opgeschort."

Ondertussen draait het roddelcircuit overuren in afwachting van de onthullingen donderdag door het programma #Boos van Tim Hofman. Roddel koningin Yvonne Caldewijn zegt de beerput verder open te trekken (tegen betaling) in 'Life of Yvonne' en noemt daar regisseur Martijn Nieman als één van de bij TVOH betrokken medewerkers met grensoverschrijdend gedrag.