Uitslag Ajax - PSV

Ajax heeft de topper in de eredivisie tegen PSV met 5-0 gewonnen. In de Johan Cruijff Arena maakte de ploeg van Erik ten Hag vooral na rust het verschil met de Eindhovenaren.

PSV begon het beste aan de wedstrijd tegen Ajax. Al snel kreeg Carlos Vincius een goede kopkans, maar niet goed genoeg naar de hoek, waarna Remko Pasveer de bal kon pakken. Even later kreeg ook Eran Zahavi en Bruma nog mogelijkheden om de score te openen, maar telkens stuitte ze op de doelman van Ajax.

Na tien minuten had Ajax de eerste echte goede aanval en was ook direct dreigend, maar een terug getrokken voorzet viel er net achter. De eerste kans kwam van Ajax uit een corner en was Edson Alvarez dichtbij de 1-0.

Even later kwam Ajax wel op voorsprong. Steven Berghuis kreeg voorzet op maat van Dusan Tadic en trapte vanaf elf meter raak binnen. Na de 1-0 kwam PSV er wat minder uit, maar uit een vrije trap was PSV nog wel dreigend uit een vrije trap van Olivier Boscagli, maar opnieuw was het Pasveer met een goede redding.

Ook na rust was de eerste mogelijkheid voor PSV, maar meer dan geplaatst schot van Mario Götze kwam het niet. Na tien minuten in de tweede helft besliste Sebastian Haller de wedstrijd door raak te koppen uit een corner. Na de 2-0 was er weinig aan te doen voor PSV en zouden de Amsterdammers nog uitlopen naar 5-0. Antony zorgde voor de 3-0, waarna invaller Davy Klaassen de 4-0 maakte. In de blessuretijd maakt Tadic nog de 5-0.

AFC Ajax

5 - 0

PSV

 19' Berghuis
 56' Haller
 66' Antony
 76' Klaassen
 90+2' Tadic
   
 
 Gele kaart: Álvarez,Martínez, (AFC Ajax), Max,Vinícius, (PSV)
 
Stadion: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 53.585
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Mazraoui
Timber
Martínez
Blind (Tagliafico/80)
Álvarez (Schuurs/ 88)
Berghuis (Klaassen/69)
Gravenberch (Kudus/79)
Antony (Neres/80)
Haller
Tadic
  Drommel
Mwene (Teze/80)
Ramalho
Boscagli
Max
Götze (Gutiérrez/80)
v.Ginkel (Pröpper/72)
Sangaré
Bruma
(Vertessen/57)
Zahavi
Vinícius