Roglic de beste in Giro dell'Emilia

Primo¸ Roglič heeft de Giro dell’Emilia gewonnen. De Sloveen van Jumbo-Visma was op de lastige klim van San Luca de sterkste. Hij won voor Joao Almeida en Michael Woods.

De Giro dell’Emilia, een Italiaanse heuvelklassieker met in de finale vijfmaal de beklimming van de San Luca, is altijd een van de koersen met een sterk deelnemersveld. Ook nu kan de Italiaanse najaarkoers beschikken over een sterk deelnemersveld.

Op 35 kilometer opende Remco Evenepoel de koers in Emilia. Het Belgische toptalent trok ten aanval. Primo¸ Roglič reageerde meteen, ook Jonas Vingegaard, João Almeida, David Gaudu, Clément Champoussin, Adam Yates en Michael Woods waren mee.

Gaudu viel met een lekke band ongelukkig weg met een lekke band en later moest ook Champoussin passen, waardoor de kopgroep werd teruggebracht tot zes man. Op de voorlaatste beklimming van de San Luca moesten Vingegaard en Evenepoel passen, maar in de afdaling kon Evenepoel weer aansluiten.

Op de slothelling probeerde Evenepoel het met een verassingsaanval, maar Roglic reageerde attent en trok vervolgens door en niemand kon de Sloveen volgen en reed naar zijn tweede overwinning in de Giro dell’Emilia. In 2019 won hij ook al deze wedstrijd. Almeida legde beslag op de tweede plaats voor Woods. Bauke Mollema reed in de achtergrond nog naar een zevende plaats.