EK: Zwitserland grijpt laatste strohalm tegen Turkije

Turkije is zondagavond uitgeschakeld op het EK. Nadat de Turken de eerste twee groepswedstrijden al verloren ging het ook ten onder tegen Zwitserland. Xherdan Shaqiri was de grote uitblinker voor de Zwitsers, dat als nummer drie van Groep A mag hopen op een plek in de achtste finale.

Turkije opende goed tegen Zwitserland en kreeg in de eerste vijf minuten twee mogelijkheden om de score te openen, maar het was Haris Seferovic die Zwitserland na zes minuten op voorsprong zette. Twintig minuten later stond het al 2-0 dankzij een prachtige treffer van Xherdan Shaqiri. Shaqiri had niet veel later de 3-0 op zijn voeten, maar in een een-tegen-eenduel faalde hij, waardoor Zwitserland met een 2-0 voorsprong de rust in ging.

Turkije dat dit EK nog niet had gescoord leek roemloos ten onder te gaan, maar met nog een half uur te spelen zorgde Irfan Kahveci met een prachtig doelpunt voor wat spanning, maar snel na de 2-1 zorgde Shaqiri met zijn tweede doelpunt dat die spanning in het duel snel weer terug weg was. Zwitserland speelde het duel makkelijk uit en door de winst op de Turken lijkt Zwitserland een vervolg te krijgen, al is het pas woensdagavond zeker of het tot de beste vier nummers drie behoort die zich ook voor de laatste zestien kwalificeren.