F1 2021 laat nieuwe features zien

Vandaag hebben Codemasters en Electronic Arts de Features-trailer vrijgegeven voor F1 2021. Spelers kunnen zich onder andere storten op de nieuwe, verhaalgedreven-modus Braking Point.

Braking Point daagt spelers uit om vanuit de F2 hun weg omhoog te racen naar een avontuur in de F1 met een van de vijf 2021 FIA Formula One World Championship-teams. Deze modus bevat een combinatie van momenten op en buiten de baan, waaronder race-actie, cutscenes en vriendschappen en rivaliteiten die gevormd worden over een periode van drie seizoenen. Neem het op tegen de coureurs uit de huidige F1 line-up en groei zelf uit tot een grote naam met een volledig nieuwe en een oude bekende cast, inclusief F1 2019-antagonist Devon Butler.

De statistieken van F1-coureurs worden gedurende het seizoen van updates voorzien om hun prestaties op de circuits in het echte leven te spiegelen en Real-Season Start stelt spelers in staat om op ieder moment tijdens het seizoen in te haken met rankings die up-to-date zijn. Next-gen consoles biedt verbeterde visuals voor onder andere het bodywork en bandenslijtage en snellere laadtijden. Op alle platformen kunnen coureurs op meer manieren met elkaar spelen, zoals via de carrièremodus voor twee spelers en de teruggekeerde split-screen feature om vanaf de bank de strijd met elkaar aan te gaan.

Op 16 juli komt F1 2021 uit op Xbox Series X|S, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox One en pc via Steam.