Zuid-Afrika: Na geboorte 'tienling', waar zijn de 10 baby's en hun moeder?

Een bericht over de geboorte van een 'tienling' veroorzaakte de nodige opschudding bij het Zuid-Afrikaanse publiek. Nadat de krant "Pretoria News" in een exclusief verhaal over de zaak berichtte, eist de regering nu opheldering.

De Zuid-Afrikaanse Gosiame Thamara Sithole (37) zou maandagavond laat bevallen zijn van de kinderen via een keizersnede in een ziekenhuis in Pretoria. De vrouw zou geen vruchtbaarheidsbehandeling hebben ondergaan en is al moeder van een zes-jarige tweeling. 

Haar man vertelde de krant dat zijn vrouw was bevallen van drie meisjes en zeven jongens. Ze was zeven maanden en zeven dagen zwanger op het moment van de keizersnee.
Een onafhankelijke beoordeling van de informatie is echter nog niet mogelijk geweest. De communicatiedienst GCIS heeft dinsdag tevergeefs naar de vrouw en de baby's gezocht. Als de informatie over de geboorte correct zou zijn, zou het een nieuw record zijn. Het laatste record meerlingen dat werd behaald door Halima Cissé uit Mali, zij was vorige maand bevallen van negen baby's.