Negen clubs accepteren straf UEFA voor Super League-miskleun; Juve, Barca en Real wacht zwaardere sanctie

Negen clubs die mee wilden doen aan de Super League hebben een straf geaccepteerd. De UEFA wil een groter appeltje schillen met Real Madrid, Barcelona en Juventus. Het laatstgenoemde clubs hebben het voorstel niet geaccepteerd. De tuchtcommissie mag nu aan de slag. 

De plannen voor de Super League leidden tot een zware storm. Na de grote ophef trokken Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Tottenham Hotspur zich snel terug uit het project. Ze hebben zich weer bij de UEFA-familie gevoegd.

De UEFA is blij met deze stap, maar straft de clubs wel. De negen clubs hebben zich officieel geschaard achter de UEFA. Ze hebben daarnaast ingestemd met een goodwill-boete van vijftien miljoen euro, die ten goede komt aan jeugdvoetbal. Bovendien zal vijf procent van hun prijzengeld worden ingehouden. Bovendien mochten ze nog eens in een niet geautoriseerde competitie willen willen doen, dan kunnen ze een boete van honderd miljoen euro verwachten.   

"Deze club hebben hun fout snel erkend en zich gecommitteerd aan het Europese voetbal", zegt UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin. "Dat kan niet worden gezegd van de clubs die betrokken blijven bij de zogenoemde Super League. De UEFA zal met deze clubs nog aan de slag gaan."