Ajax na makkelijke zege tegen Heerenveen naar finale KNVB bekertoernooi

Ajax heeft zich zonder al te veel moeite geplaatst voor de bekerfinale van het KNVB bekertoernooi. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Amsterdammers met 0-3 van Heerenveen.

De Amsterdammers zetten Heerenveen vanaf de aftrap gelijk onder druk. De thuisploeg had moeite om de bal in de ploeg te houden, terwijl Ajax via Sebastian Haller al vroeg de kans kreeg op de 0-1. De Franse spits volleerde over, maar iets meer na een kwartier spelen kwam Ajax toch op voorsprong. Uit een voorzet van Antony kopte Davy Klaassen na achttien minuten binnen.

Na de openingstreffer kwam Heerenveen iets meer aan voetballen toe, zonder daarbij echt kansen te creëren. Ajax dacht bij rust op 0-2 te komen, opnieuw via Klaassen, alleen werd die treffer afgekeurd vanwege hands van Dusan Tadic.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld te zien als in de eerste helft. Ajax controleerde de wedstrijd en na een overtreding op Mohammed Kudus, die ingevallen was voor Klaassen, maakte Tadic vanaf de strafschopstip de 0-2.

Nog geen minuut later had Mitchell van Bergen de kans om de spanning in de wedstrijd terug te brengen, alleen de snelle aanvaller kreeg de bal niet langs Maarten Stekelenburg. Aan de andere kant hadden Haller en Antony de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, alleen waren die kansen niet besteed aan de Ajax-aanvallers.

Uiteindelijk werd het toch nog 0-3 dankzij invaller David Neres. Nadat de buitenspeler net geen buitenspel stond tikte hij de bal voorbij de Heerenveen-doelman.