Antifa blijft ook na vertrek Trump slopen

Afgelopen weekend zijn er in het extreemlinkse bolwerk Portland weer zware rellen uitgebroken. In de Amerikaanse stad, waar inmiddels al meer dan negen maanden achtereen wordt gereld, werden winkels gesloopt en gevochten met de politie.

Antifa is boos, omdat de huidige Amerikaanse president Joe Biden in de staat Texas kampen opent waar illegale migrantenkinderen worden opgesloten, zogenaamd 'tijdelijke opvangcentra', zoals het Witte Huis zelf zegt. 

Een restauranteigenaar was furieus na weer een sloopronde van de linkse rakkers. "Zodra deze gasten door de stad trekken missen we niet alleen een dagomzet, maar onze werknemers krijgen ook minder inkomen", zo klaagt Jim Rice. "Dit duurt nou al negen maanden."

Sinds Biden aangegeven heeft het grensbeleid omtrent illegalen te versoepelen en in Amerika verblijvende illegalen een verblijfsvergunning te beloven, sluipen meer en meer illegalen door de zuidelijke grens de VS binnen. Door de coronacrisis is er minder ruimte beschikbaar in bestaande opvangcentra, waardoor vele alleenreizende kinderen worden afgezonderd in kampen.

Toch was de opening van deze 'opvang' reden voor 'degenen die zeggen tegen fascisme te willen strijden' om eens lekker het recht in eigen hand te nemen. Ongeveer 150 demonstranten konden hun woede verbaal niet uiten en liepen al slopend door de hoofdstraten van Portland terwijl anderen graffiti op de vernielde puien van kapitalistische bolwerken als Starbucks, Chipotle, Umpqua Bank, en Urban Pantry spoten.

Er werden wel twee arrestaties verricht. Of het slopen voor opluchting zorgde bij de antifa-kleuters is helaas niet bekend. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd....