Skiër Noël slalomt naar thuiswinst, Ärni stunt met toprun

De alpineskiërs met de soepele heupen zijn dit weekeinde neergestreken in het Franse Chamonix. Daar worden twee slalomwedstrijden gehouden in de World Cup, zaterdag zorgde de eerste alvast voor een mooie strijd.

Het was bijzonder spannend bovenin de ranglijst: Marco Schwarz was namens Oostenrijk de snelste, maar de Zwitser Ramon Zenhäusern volgde op slechts twee honderdsten en thuisfavoriet Clement Noël zat daar dan weer één honderdste van een seconde achter.

De Noor Sebastian Foss-Solevaag was op 0,42 seconden de best of the rest, voor de Oostenrijkers Michael Matt (+0,67) en Manuel Feller (+0,73), terwijl ook de Zwitser Loïc Meillard (+0,87) en thuisskiër Alexis Pinturault (+0,88) nog binnen een seconde bleven.

In run twee leverde Pinturault tijd in en met nog zeven man te gaan stond Luca Ärni op plek één. Een bijzondere prestatie, want de Zwitser stond na run één op de 29e stek en ging dus als tweede naar beneden. Meillard kwam ook achter Ärni terecht, Feller lag zelfs al snel uit de race en Matt kwam 0,16 seconden tekort.

Foss-Solevaag verloor vijf posities, waarna Noël met 0,47 seconden éindelijk Ärni van plek één stootte. Zenhäusern gaf 0,16 seconden toe op de Fransman, waarna Schwarz het af moest maken. Dat lukte echter niet en na een klein foutje werd hij op 0,19 seconden derde, achter Noël en Zenhäusern en voor Ärni, die zo dus 25 plekken steeg.