Millimetersprint in openingsetappe Seefeld Triple

In het Oostenrijkse Seefeld is vrijdag de Seefeld Triple van start gegaan, een van de grotere wedstrijden in de World Cup op de noordse combinatie. Etappe één kent vijf kilometer langlaufen, zaterdag volgt tien kilometer en zondag vijftien kilometer, allemaal na één sprong.

World Cup-leider en topfavoriet Jarl Magnus Riiber sprong weer eens het beste, maar hij vertrok bij het langlaufen wel gelijk met de Japanner Akito Watabe. Espen Bjørnstad moest al 24 seconden later starten, het Oostenrijkse toptalent Johannes Lamparter volgde op 45 seconden en de Fin Ilkka Herola op 56 tellen.

Verder werd nog gekeken naar de Duitsers Vinzenz Geiger, Manuel Faisst en Fabian Riessle, na binnen tien seconden van Herola vertrokken en net als de Fin en Lamparter bekend staan als sterke langlaufers.

Geiger en Riessle werkten zich richting Herola en halverwege sloot dat trio aan bij Lamparter. Riiber en Watabe werkten op kop aardig samen, Bjørnstad had het verdedigen van plek drie als doel. Een ziedende sprint om de winst werd met millimeters gewonnen door Riiber, terwijl Bjørnstad in de allerlaatste meters Geiger en Herola langszij zag denderen: Geiger werd derde, Herola vierde, Bjørnstad vijfde.