Skicrossers Baron en Howden snellen naar winst in Idre Fjšll

De tweede wedstrijd van de World Cup skicross in het Zweedse Idre Fjäll heeft zaterdag weer mooie finales opgeleverd. Na de sprintraces van eerder in de week werd dit keer gewoon het volledig parcours gebruikt, in plaats van alleen het rechte stuk richting de finish.

Vrouwen
Met Alizée Baron en Marielle Berger Sabbatel stonden er twee Franse vrouwen in de finale, waar ze gezelschap kregen van de Zwitserse Fanny Smith en de Oostenrijkse Katrin Ofner.

Smith pakte weer eens vroeg de leiding en kreeg de Franse dames achter zich aan. Op het lange rechte stuk vol hobbels en rollers staken ze allebei voorbij de Zwitserse en het was Baron die won, voor Berger Sabbatel, Smith en Ofner.

Mannen
Jonas Lenherr uit Zwitserland en de Canadees Reece Howden waren niet de meest verrassende finalisten, maar Niklas Bachsleitner uit Duitsland en de Italiaan Simone Deromedis waren daar toch zeker niet verwacht.

Lenherr ging er bij de start rap vandoor, Howden volgde hem. Op het finishgedeelte wist Howden voorbij Lenherr te glijden en de overwinning te pakken. Bachsleitner pakte een mooie podiumplek, Deromedis sloot zijn topdag als vierde af.