Disney+ maakt alle seizoenen van The Muppet Show beschikbaar

De serie is even oud als klassiek, maar nooit, zelfs niet door de makers zelf, geëvenaard: The Muppet Show. De Amerikaans-Britse varietyshow met de Muppets als organisators én gasten is vanaf 19 februari te zien op Disney+.

De Muppets, bedacht door Jim Henson, verkregen grote bekendheid in de jaren 70, met name door hun aanwezigheid in Sesame Street en vervolgens The Muppet Show, die vanaf 1976 vijf seizoenen duurde. Nadat de show stopte zijn er daarna pogingen gedaan opvolgers te maken, zoals Muppets Tonight in de jaren 90 en The Muppets in 2015, maar deze waren niet zo populair als het originele programma.

Naast de bekende Muppet Show zijn de pluizige poppen natuurlijk ook bekend van hun films, beginnend met The Muppet Movie in 1979 en voorlopig eindigend met Muppets Most Wanted in 2014. Deze films zijn al enige tijd te zien op Disney+, net als een aantal van de shows, maar dit is de eerste keer dat The Muppet Show op streaming te zien is en voor de laatste twee seizoenen is het voor velen zelfs de eerste keer dat je deze kunt zien, omdat deze niet eerder op home video zijn verschenen.