PSV boekt belangrijke zege in Europa League na vroege achterstand

PSV heeft goede zaken gedaan in de Europa League. De Eindhovenaren wonnen met 3-2 van PAOK Saloniki nadat PSV na dertien minuten tegen een 0-2 achterstand aankeken.

Na drie minuten kwam PAOK met veel geluk op voorsprong in Eindhoven. Na een schot van van Christos Tziolis kreeg Fernando Varela de bal tegen zich aan, die gelukkig voor de Grieken in doel viel. Het geluk voor PAOK duurde nog even voort nadat een doelpunt van PSV onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel.

PAOK leek na dertien minuten al de wedstrijd vroeg te beslissen. Tzolis zorgde voor de 0-2 na een goede aanval van de Grieken en leek overwintering in de Europa League ver weg voor PSV. Halverwege de eerste helft was er toch wat te juichen voor de thuisploeg. Op aangeven van Noni Madueke maakte Cody Gakpo voor de aansluitingstreffer.

In het vervolg van de eerste helft kreeg PSV nog goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Daarin slaagde PSV niet, maar vroeg in de tweede helft zorgde de Eindhovense club voor de snelle omkeer. Vijf minuten na de rust vond Denzel Dumfries Gakpo, die de bal in een keer teruglegde op Madueke; 2-2. Twee minuten na de 2-2 kwam PSV alweer op voorsprong. Donyell Malen zette de aanval en gaf met een mooi steekballetje een kans aan Eran Zahavi. De Israëliër zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, maar in de rebound maakte Malen de 3-2.

In het vervolg van de wedstrijd werd PAOK niet meer gevaarlijk, waardoor PSV een belangrijke overwinning boekte om te overwinteren in de Europa League. De Eindhovenaren hebben nu één punt meer dan de Grieken, waardoor ze op de tweede plaats staan. Granada dat vandaag won met 2-1 van Omonia Nicosia staat aan de leiding met tien punten, vier punten voorsprong op PSV.