Moto3-coureur Binder crasht niet en pakt eerste zege

De Grand Prix van Catalonië in de Moto3 heeft géén crash van Darryn Binder opgeleverd. Op het asfalt in Barcelona wist de Zuid-Afrikaan zelfs zijn allereerste zege bij te schrijven, na bijna honderd starts.

We begonnen met Tony Arbolino, Raul Fernandez en Gabriel Rodrigo op de eerste rij, maar WK-leider Albert Arenas nam al vroeg de leiding over, gevolgd door Darryn Binder, Arbolino, Rodrigo en Sergio Garcia.

Na zes ronden opende John McPhee vanaf plek drie de aanval op leider Arbolino, maar dat ging niet goed: de Brit schoof onderuit en kegelde ook een woeste Arenas omver. Ondertussen nam Binder de leiding over, waarbij het wachten was tot de Zuid-Afrikaan onderuit ging.

Halverwege de race reed hij in elk geval nog, met Rodrigo, Arbolino en Garcia in zijn kielzog. Zoals gebruikelijk in de Moto3 werd er weer flink gewisseld en met nog een paar ronden te gaan reed Dennis Foggia aan de leiding, met Jaume Masia en Arbolino er achteraan.

Foggia, Binder en Arbolino doken als leiders de slotronde in, waarbij vooral het feit dat Binder nog overeind reed verrassend was. De Zuid-Afrikaan viel Foggia zelfs aan, pakte de leiding en ging níet onderuit, waardoor hij eindelijk zijn eerste zege bij mocht schrijven, voor Arbolino en Foggia.