Van der Mark 4e in World Superbikes-race Barcelona

Voor het eerst in de geschiedenis van de World Superbikes is het kampioenschap neergestreken op het Catalaanse circuit van Barcelona. Daar werd zaterdag de eerste race verreden, zondag volgen de superpolerace en de tweede reguliere race.

Met Jonathan Rea weer eens op poleposition en Toprak Razgatlioglu en Alvaro Bautista ernaast ging de race van start. Vanaf plek vijf raakte Michael van der Mark in de clinch met teamgenoot Razgatlioglu, die flink terugviel.

Rea pakte de leiding, voor de van plek zes vertrokken Michael Ruben Rinaldi, Scott Redding, Van der Mark, Tom Sykes en Razgatlioglu. Bautista kwam na zijn matige start ook weer wat naar voren en ging na acht ronden langs Van der Mark naar plek vier.

Redding nam plek twee terug van Rinaldi, maar zijn kampioenschapsrivaal Rea had ondertussen al een gaatje geslagen. Van der Mark zag een paar ronden later Davies langszij komen, waarna hij Bautista weer met succes aan wist te vallen.

Rinaldi kreeg het in de slotronden bijzonder zwaar: hij moest Redding laten gaan, zag Davies langszij komen en werd ook gepasseerd door Van der Mark. Rea reed onbedreigd naar zijn zoveelste zege, voor Redding en Davies, met Van der Mark op plek vier.