Frijns overtuigend naar derde DTM-zege op NŁrburgring

Robin Frijns heeft alweer zijn derde overwinning in de DTM te pakken. De Nederlander werd begin deze maand de eerste Nederlander sinds Christijan Albers in 2004 die een DTM-zege pakte, op de korte layout van de Nürburgring was het zaterdag alweer voor de derde keer raak.

De race ging van start met René Rast op poleposition, Frijns ernaast en kampioenschapsleider Nico Müller en BMW-coureur Philipp Eng op rij twee. Frijns ging er als een dolle vandoor en had na een paar meter al de leiding gepakt, terwijl Eng snel voorbij Müller ging.

Een stukje bodywork zorgde ervoor dat de safety car rap de baan betrad, waarna Müller bij de herstart in de rondte getikt werd en terugviel naar de laatste plek. Müller kwam na een kwartier als eerste naar binnen, om zo mogelijk in de vrije ruimte wat van de verloren tijd terug te pakken.

Loïc Duval stuurde zijn auto na bijna 25 minuten tegen de bandenstapel aan, waardoor iedereen gelijk naar binnen kwam: de safety car kwam eraan en in elk geval Frijns, Rast, Marco Wittmann en Eng kwamen precies op tijd de pitstraat weer uit om Müller voor te blijven.

Frijns kende een prima herstart en behield de leiding, voor Rast, Eng en Wittmann. Al vrij snel kwam de safety car terug en weer had Duval er mee te maken: hij kwam tussen Lukas Auer en Fabio Scherer klem te zitten en liep veel schade op. Na een lange onderbreking volgde weer een herstart, waar Frijns opnieuw de leiding behield, voor Rast, Wittmann, Eng en Müller.

De derde overwinning van de in topvorm verkerende Frijns kwam nog een beetje in gevaar door Rast, maar de Limburger hield vol en pakte de winst. Rast werd tweede, Wittmann derde en Eng hield Müller van de vierde plek.