Supporters PSV bestraft wegens vernederen bedelaars

Kent u het verhaal nog van de PSV "supporters" die bedelaars kunstjes lieten doen nadat zij wat geld voor hen op de grond gooiden? Die mogen de cel in, wat de Spaanse rechter betreft.

We gaan terug naar maart 2016. PSV speelde toen in Madrid een wedstrijd in de Champions League tegen Atletico Madrid, de 1/8e finales. Er werd geld verbrand voor de bedelaars en het werd op de grond gegooid alsof het niets is. Wellicht niet voor de "supporters", voor de bedelaars zit dat net wat anders. Ze bedelen immers niet voor niks. Beelden van deze wanvertoning werden massaal gedeeld op social media. In het Philips-stadion in Eindhoven, waar PSV hun thuiswedstrijden speelt, mochten zij niet komen wegens een stadionverbod door deze actie.

De rechter heeft hen veroordeeld voor 3 maanden cel. Echter, als je in Spanje geen strafblad hebt, hoef je niet de cel in wanneer je geen strafblad hebt en de straf lager is dan twee jaar. Het Spaanse OM had 12 maanden cel gevraagd omdat de "supporters" met hun gedrag de waardigheid van de vrouwen hadden geschonden. De veroordeelden hebben wel hun spijt betuigd en moeten naast de celstraf, ook de vrouwen €1500 betalen aan elke vrouw.