Verstappen: "Dit is het maximale wat we kunnen doen"

Max Verstappen wist vanmiddag beslag te leggen op de derde startplek voor de Grand Prix van Spanje van morgen. De Nederlander is tevreden met zijn plek achter de Mercedessen.

"Dit is momenteel het maximale wat we kunnen doen. Het hele weekend zijn we al derde, dus ik ben best tevreden. Ik hoop dat we er in de race dichter bij kunnen zitten. De long runs zagen er gisteren niet slecht uit, maar morgen is weer een andere dag. We zullen het zien", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het gat is zeven tienden, maar als je ziet dat we er de afgelopen wedstrijden iedere keer meer dan een seconde achter stonden, denk ik niet dat het verkeerd ging. We weten dat Mercedes over één ronde gewoon enorm snel is", zo vult Verstappen aan.

De Nederlander durft nog niet te zeggen of hij morgen dichterbij kan komen. "Dat is nog lastig te zeggen, maar ik voelde me in ieder geval goed in de auto. Ik hoop dat ik wat druk op ze kan uitoefenen. Het is hier lastig inhalen, vooral met de auto’s waar we nu in rijden. Als je binnen drie seconden van een ander rijdt, merk je al dat je downforce verliest. Natuurlijk win je wat tijd op het rechte stuk, maar je verliest in de laatste sector veel grip. Als je dan probeert binnen anderhalve seconde te zitten, is het al een stuk moeilijker, dus we moeten het denk ik op strategie gaan doen. We gaan alles op alles zetten om het ze moeilijk te maken."