Verstappen: "Wij komen qua snelheid nog altijd te kort"

Ondanks zijn overwinning afgelopen weekend op het circuit van Silverstone kent Max Verstappen zijn plaats. Volgens de Red Bull-coureur komen ze nog steeds snelheid te kort om echt de strijd met Mercedes aan te kunnen.

"Afgelopen weekend op Silverstone waren de omstandigheden vrij bijzonder. We reden op de zachtere banden, die voor ons juist goed uitpakten en voor andere teams juist minder waren. Maar over het algemeen gezien is er niets veranderd in vergelijking met vorige week. Wij komen qua snelheid nog altijd te kort, met name in de kwalificatie, maar natuurlijk ben ik blij met mijn plek in het kampioenschap. Maar er is nog één plaats hoger. We weten dat we ons nog kunnen verbeteren, zowel uit de auto als de motor valt nog winst te halen", aldus de jonge Nederlander voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje, zo lezen we op Verstappen.nl.

Er worden hoge temperaturen voorspeld voor komend raceweekend en dat kan in het voordeel van Red Bull werken, zo onderkende Mercedes-engineer Andrew Shovlin gisteren al. Verstappen rekent zich nog niet rijk. "Voor ons is dat altijd goed. Maar we weten niet hoe het zal gaan met de banden: of die zich goed houden of dat er blaren gaan ontstaan, bij wie dan ook. Dat is afwachten. Om het gat met Mercedes te dichten, zullen we ons hele pakket nog moeten verbeteren."

Uiteraard werd Verstappen ook gevraagd naar de afschaffing van de zogenaamde 'party mode'. "Het zou denk ik goed zijn als we daar vanaf zouden stappen. Want eigenlijk mag je na de kwalificatie ook niets meer wijzigen aan een auto, behalve dat soort dingen als de motorinstellingen. Het zou dus niet onlogisch zijn om dat ook aan banden te leggen."