Gamestreamingdienst XCloud lanceert op 15 september

Project Xcloud, de streamingdienst van Microsoft waarmee gebruikers games naar hun Xbox, pc of mobiel apparaat kunnen spelen komt op 15 september uit. Project Xcloud is onderdeel van Xbox Game Pass Ultimate, die naast Project Xcloud ook de services van Xbox Live en Xbox Game Pass voor pc bundelt in één pakket.

Project Xcloud heeft het voordeel dat spelers alleen een goede internetverbinding nodig moeten hebben om games te kunnen spelen, aangezien de games in een server van Microsoft zelf worden afgespeeld. Microsoft beweert dat er meer dan 100 games beschikbaar zijn in project Xcloud wanneer de service lanceert, en dat er geprobeerd wordt dat games afkomstig van publisher Xbox Game Studios vanaf dag één al beschikbaar zijn.

Microsoft heeft zelf al een gedeeltelijke gepresenteerd van games die beschikbaar zijn met project XCloud. Daar zitten onder andere Halo: The Master Chief Collection, Destiny 2, en deel 4 en 5 van Gears of War bij. De service zal nog niet beschikbaar zijn op iOS, alhoewel Microsoft al wel tests heeft uitgevoerd met dat platform. Ook komt xCloud als een app naar Windows 10 later dit jaar.

Als een speciale promotie kost de Xbox Game Pass Ultimate slechts 1 euro voor de eerste maand. Daarna kost de service 13 euro per maand.

Projectxcloud