MotoGP: verschillend contractnieuws over Alex Marquez, Pol Espargaro, Crutchlow en Morbidelli

Een groot aantal aankondigingen vanuit het MotoGP-paddock vandaag. Zowel Honda als Petronas Yamaha hebben vanochtend contractverschuivingen en -handtekeningen gemeld. 

Repsol Honda

Hoewel niet geheel onverwacht na een tijd van sterke geruchten is de kogel door de kerk: Pol Espargaro heeft een tweejarige deal getekend bij het fabrieksteam van Honda. In 2021 en 2022 zien we de Spanjaard aan de start verschijnen onder de vlag van de Japanse fabriek. Dit betekent dat Alex Marquez Repsol Honda moet verlaten zonder nog maar een race verreden te hebben voor zijn werkgever. Het broertje van de huidige wereldkampioen zette vorig jaar zijn handtekening onder een eenjarig contract toen Jorge Lorenzo besloot de zijne vroegtijdig te ontbinden om met pensioen te gaan. 

Toch staat Alex Marquez niet helemaal in de kou want er is meteen aangekondigd dat de coureur de komende twee seizoenen gaat rijden voor het satelietteam LCR Honda. Hoewel grote broer Marc Marquez eerder een ongekend lucratieve deal tekende voor nog maar liefst vier jaar, is de vraag nu hoe hij deze zet van Honda opvat. Mogelijk kiest hij ervoor het contract niet uit te zitten tot 2024 maar zoekt de racer zijn heil ergens anders. De kans is sterk aanwezig dat de oudere van de twee Marquez broertjes het (te) oneerlijk vindt dat Alex geen kans heeft gehad zichzelf te bewijzen. 

LCR Honda

Met het tekenen van Alex Marquez is het exit voor Cal Crutchlow die het moet afleggen tegen zijn teamgenoot Takaaki Nakagami. De roddels rondom het paddock brengen de Brit in verband met Aprilia maar een eventuele aankondiging hierover moeten we echter nog afwachten. 

Petronas Yamaha 

De laatste aankondiging van vandaag komt van Petronas Yamaha. Zij laten weten dat Franco Morbidelli bij hen blijft tot en met 2022. Er werd ook nieuws uit deze hoek verwacht over Valentino Rossi nadat betrouwbare Italiaanse media eerder meldden dat er een overeenkomst was gesloten, iets dat Rzalm Razali vervolgens ontkende. Wel gaf de Petronas-Yamaha-teambaas aan niet te twijfelen aan de komst van de MotoGP-grootheid.