Deze zondag special TT Assen op Eurosport

Voor het eerst sinds 1949 vindt er in verband met de coronacrisis geen Nederlandse ronde van de MotoGP plaats. Daarom zendt Eurosport zondag, de dag dat de TT Assen van start moest gaan, een special uit. Daarnaast kunnen fans zich ook verheugen op een tweetal documentaires en herhalingen van de drie voorgaande edities Dutch TT.

Nederlands succes
De twee uur durende special zal zich richten op de historie van ons Drentse circuit, mooie momenten, de Nederlandse successen die er plaatsvonden en wat het betekent voor het circuit dat er dit jaar geen Grand Prix verreden wordt. Ook wordt er stilgestaan bij het Nederlandse Moto2-team NTS RW Racing GP en hun coureurs. Zo zullen we Rotterdammer en Moto2-rijder Bo Bendsneyder over het circuit zien scheuren op de motor van Jack Middelburg, de laatste Nederlander die de TT wist te winnen. Uiteraard is geen special over Neerlands' succes compleet zonder stil te staan bij Michael van der Mark die momenteel niet overdienstelijk rijdt in het WorldSBK-kampioenschap, maar in 2017 een geblesseerde Valentino Rossi verving op eigen bodem. De racer zal vertellen over zijn ervaringen en neemt ons mee naar het circuit.

Interview Marquez
Tot slot zien we een uitgebreid interview met huidig wereldkampioen Marc Marquez over zijn gedenkwaardige TT-belevenissen. Om het geheel mooi af te ronden laten bekende coureurs zoals Fabio Quartararo, Jack Miller, Cal Crutchlow en Danilo Petrucci weten wat de Dutch TT voor hun betekent en horen we uiteraard van Valentino Rossi.

Hieronder een overzicht:

  • 10.15 - 10.45 - Petronas documentaire
  • 10.45 - 12.00 - Dovi Undaunted, docu over Andrea Dovizioso
  • 12.00 - 13.00- TT Assen 2017
  • 13.00 - 15.00 - TT Assen Special
  • 15.00 - 16.00 - TT Assen 2018
  • 16.00 - 16.15 - TT Assen 2019