Michael van der Mark vertrekt bij Yamaha

Pata Yamaha heeft vanochtend laten weten dat Michael van der Mark na dit seizoen niet meer bij hen zal terugkeren. Na vier jaar samenwerking houdt de Rotterdamse coureur het in 2021 voor gezien bij het fabrieksteam uit het WorldSBK-kampioenschap.

Volgens de renstal koos de Nederlander er zelf voor om zijn dienstverband te beëindigen omdat hij op zoek is naar een 'nieuwe uitdaging'. Van der Mark behaalde met Yamaha zijn grootste successen in de World Superbikes, waaronder drie overwinningen. In 2018 eindigde hij als derde in het kampioenschap en lag op koers om dit in 2019 te herhalen totdat een blessure roet in het eten gooide. Vorig jaar moest de coureur het doen met een vierde positie in de WK-stand.

Het ligt voor de hand dat de 27-jarige racer de overstap maakt naar een andere fabriek. De Duitse motorsportsite speedweek suggereert dat de Nederlander bij BMW zal tekenen en teamgenoot wordt van Tom Sykes of Eugene Laverty. Zo zijn bij Kawasaki de zitjes al gevuld door Jonathan Rea en Alex Lowes, en schijnt er weinig interesse te zijn vanuit Honda en Ducati.

Er is nog niet bekend wie de plaats van de Rotterdammer in gaat nemen bij team Pata Yamaha.