Motorcoureur Michael van der Mark naar BMW in 2021

Zojuist is bekendgemaakt dat WorldSBK-coureur Michael van der Mark per 2021 voor BMW zal gaan rijden. De overstap ligt in lijn der verwachting nadat dinsdag naar buiten kwam dat de Rotterdammer dit seizoen voor het laatst zal uitkomen voor Pata Yamaha. In het persbericht wordt niet gesproken over de duur van het contract.

Teambaas van de Duitse fabriek Shaun Muir laat weten zeer tevreden te zijn met de Nederlandse aanwinst: "We zijn verheugd om Michael te kunnen verwelkomen in ons BMW Motorrad WorldSBK-team. Hij neemt veel ervaring mee en is een van de jongste, meest getalenteerde rijders van het veld." Ook BMW motorsportdirecteur Marc Bongers ziet het helemaal zitten: "We zijn erg blij met onze overeenkomst met Michael, die zich de afgelopen jaren zeer sterk heeft ontwikkeld in het Superbike World Championship. Wij zijn ervan overtuigd dat Michael een aanwinst is voor ons project en dat we samen, in combinatie met het sterke pakket dat we hem kunnen bieden, het volgende niveau kunnen bereiken qua resultaten."

Van der Mark werd Supersportkampioen in 2014 waarna hij de overstap maakte naar de Superbikeklasse. Hier heeft hij 29 podia gescoord en drie keer de winst gepakt. In 2018 werd de 27-jarige coureur derde in het kampioenschap en vorig jaar viel hij net buiten de top-3 met een vierde plaats.