Het is vandaag..

Goedemorgen, het is vandaag 7 juli. Dag van vergiffenis en dag van het sprookje. Jarigen zijn onder andere Selma van Dijk, die we kennen van de televisie en Jeroen van Inkel die we weer kennen van de radio.

Dag van vergiffenis.
Je maakt iets onbedoeld kapot, biedt excuus aan en het wordt je vergeven. Je hebt vegiffenis gekregen. Daar staat deze dag voor. Fouten van nu en uit het verleden hebben vandaag de kans vergeven te worden. De dag van vergiffenis is in 1994 in het leven geroepen door CECA (Christian Embassy of Christ's Ambassadors), een organisatie met een religieus motief. Promotie wordt gedaan via televisie, radio, rn papieren media zoals de krant.

Dag van het sprookje.
In het leven geroepen door de Efteling. In 2007, Op 07-07-07 was de grootste sprookjesdag. Toen uitgebreider dan nu, maar het cijfer 7 is nog altijd bijzonder. De 7 dwergen, de 7 mijls laarsen en ook uw redacteur woont in een sprookjeshuis op nummer 7. Tegenwoordig vinden er maar sporadisch activiteiten plaats, maar wordt er altijd wel even stilgestaan bij deze dag. 

Een sprookjesmeer, waar verhalen voortvloeien. (Foto: Pxhere)
Een sprookjesmeer, waar verhalen voortvloeien. (Foto: Pxhere)