Het is vandaag..

Goedemorgen. Het is vandaag 5 juli, er zijn geen bepaalde dagen wat ik zo in mijn agenda zie. Wel zie ik wat gebeurtenissen en jarigen, echter is er slechts een jarige die we wellicht kennen: Sjinkie Knegt. Hij wordt 31 vandaag.

In 1957 wordt de eerste Fiat 500 geïntroduceerd, inmiddels zijn er 6 miljoen verkocht. In 1811 wordt Venuzuela onafhankelijk van Spanje, als eerste Zuid-Amerikaans land en de eerste parkpop was tevens vandaag in 1981. Het festival trok 35.000 mensen. Op sportgebied wonnen de Amerikaanse vrouwen in 2015 het WK vrouwen voetbal. Ik sluit af met toch nog een verjaardag: het eerste gekloonde dier, Dolly komt in 1996 ter wereld terwijl in 2012 het toen hoogste gebouw van Europa geopend, met 310 meter lang is "The Shard" nu het 6e gebouw van Europa. Het hoogste Europese gebouw staat in Sint Petersburg, Lahkta Center is met 462 meter het huidige hoogste gebouw.

Tekst gaat verder onder de foto.

The Shard, met 310 meter in 2012 destijds het hoogste gebouw in Europa (Foto: pxhere)
The Shard, met 310 meter in 2012 destijds het hoogste gebouw in Europa (Foto: pxhere)

Wereld Bikinidag.
Dus toch wel een dag, en wat voor een! Helaas is het weer er niet voor maar het is toch echt Wereld Bikinidag. Op deze dag in 1946 werd voor het eerst de bikini wereldkundig gemaakt die door de Franse auto-ingenieur Louis Réard is ontworpen. Maar hoe komt de bikini aan zijn naam? Réard heeft zijn badpak vernoemd naar Bikini Atoll, een eiland in de Stille Zuidzee. Daar werden in de zomer van 1946 atoombommen getest. Hij hoopte ook dat zijn ontwerp zo inslaan als een bom. 

Als een bom ingeslagen; de bikini (Foto: pxhere)
Als een bom ingeslagen; de bikini (Foto: pxhere)