Verstappen tevreden met derde plaats in kwalificatie

Max Verstappen is tevreden met de derde startplek die hij vandaag veroverde in de kwalificatie. De Red Bull-coureur hoopt ondanks de achterstand op Mercedes morgen mee te kunnen strijden vooraan.

"Ik ben tevreden met de derde plek. We starten morgen op een andere band dan de rest uit de top tien, dus het zal interessant gaan worden. Het wordt ook warmer, dus hopelijk gaat dat in ons voordeel zijn. Mercedes zat vandaag helaas op een ander niveau, maar we gaan zien hoe we het morgen kunnen doen", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

De Red Bull-coureur zag wel dat het gat met Mercedes groter is dan gehoopt. "Ik was niet helemaal tevreden met de balans. Sommige bochten gingen goed, andere niet. De achterstand kan daardoor wat groter zijn, maar een halve seconde is best veel. Over één ronde gezien zijn we hier nog nooit het snelst geweest, maar hopelijk zit het morgen allemaal wat dichter bij elkaar. Het is in ieder geval een goede start van het seizoen, maar we moeten hard werken om dat gat te dichten."

"Vorig jaar kwamen we ook wat tekort in de kwalificatie, dus ik verwacht dat we in de race sterker zijn. Ik ben ook de enige in de top tien die op de medium banden start, dus ik kijk ernaar uit. We hebben niets te verliezen, dus ik ga proberen om Mercedes het zo lastig mogelijk te maken", zo blikt Verstappen vooruit naar de race van morgen.