Verstappen: "Het zal een zwaar gevecht worden om te winnen"

Ondanks zijn overwinningen de afgelopen jaren bij de Grand Prix van Oostenrijk rekent Max Verstappen zich niet rijk. De Nederlander heeft vertrouwen in zijn Red Bull en hoopt met Mercedes om de overwinning te kunnen strijden. Verstappen kijkt ook verder dan een derde overwinning in het thuisland van zijn team.

"Ik zou het liefst het kampioenschap winnen! Ik denk niet echt aan een hattrick, het belangrijkste voor mij is om een competitieve auto te hebben en het beste eruit te halen. Ik beschouw mezelf nooit als de favoriet, want als je naar de baan kijkt, is het niet eens het beste circuit voor ons. Vorig jaar was het natuurlijk erg warm en het lukte ons erg goed om de motor te koelen. Dus ik verwacht geen simpele overwinning. Ik denk dat Mercedes weer erg sterk zal zijn en wie weet waar Ferrari zal staan. Dus nee, het zal een zwaar gevecht worden om de race te winnen, maar we gaan ervoor", aldus de Red Bull-coureur op Verstappen.nl.

De Nederlander verwacht dat zijn Red Bull-bolide beter aan zal voelen dan tijdens de wintertests. "Het is ontzettend lang geleden dat ik in de RB16 reed. Toen voelde het goed aan, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ik wil het altijd beter doen. Red Bull heeft voorafgaand aan de race erg hard gewerkt en er zullen upgrades op onze auto zitten. Maar alle teams zullen die hebben, dus het is afwachten waar iedereen staat. Het weer in Oostenrijk kan ook snel omslaan, dus dat kan een factor zijn. Ik richt me op wat er op de baan gebeurt en werk eraan om het maximale resultaat uit de auto te halen."

Verstappen vindt het moeilijk in te schatten of hij mee zal kunnen strijden om de titel dit jaar. "Hopelijk, dat is moeilijk in te schatten. Wat ik zeker weet is dat we er alles aan zullen doen om mee te kunnen strijden. Mercedes is het team om te verslaan, omdat ze nu zo lang dominant zijn geweest. Ze zullen weer erg sterk zijn en moeilijk te verslaan, maar als team hebben we afgelopen jaar veel geleerd en ik denk echt dat we sterker zijn. We gaan dit jaar goede races krijgen en ik ga natuurlijk proberen het gat te dichten en hopelijk kunnen we het hen moeilijk maken. Het is een mooie uitdaging om hen te proberen te verslaan."

De Nederlander sprak ook zijn tevredenheid over motorleverancier Honda uit. "Honda heeft gedurende de winter zeker hard gewerkt en het zag er tijdens de testdagen in Barcelona allemaal erg solide uit. Onze topsnelheid zag er ook goed uit, dus ik ben erg blij met het werk dat verricht is. Honda is erg gemotiveerd en wil voor de titel vechten, net als ons."

Verstappen: "Het zal een zwaar gevecht worden om te winnen" (Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Het zal een zwaar gevecht worden om te winnen" (Red Bull Content Pool)