Verstappen: "Ik denk wel dat we er goed voor staan"

Max Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de start van het Formule 1-seizoen dit weekend in Oostenrijk. De Nederlander denkt dat zijn team er goed voorstaat.

"We hebben alleen maar de wintertests in Barcelona gehad. Ik denk wel dat we er goed voor staan. We hebben al nieuwe onderdelen en upgrades aan de Honda power-unit meegenomen, wat een goede start is. Dat zijn dingen die al gepland waren, maar na die onderbreking van vier maanden is het goed om die mee te kunnen brengen. Ik kijk ernaar uit om erachter te komen waar we staan", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst, zo vindt de Red Bull-coureur. "Wat er hier de laatste jaren is gebeurd, is geweldig. Echter wil dat niet zeggen dat ik hierheen kom met de gedachte wel even te zullen winnen. Elk jaar is anders, er zijn geen garanties."

De onzekerheid over de lengte van het seizoen zorgt er niet voor dat Verstappen anders te werk gaat. "Maar wat betreft mijn aanpak verandert dat niets voor mij. Of het nu acht of vijftien of 22 races zijn, je wil sowieso nooit uitvallen. Als je een fout maakt, is dat kostbaar. Je wil het best mogelijke resultaat behalen zonder onnodig risico's te nemen."

Verstappen: "Ik denk wel dat we er goed voor staan" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Ik denk wel dat we er goed voor staan" (Getty Images / Red Bull Content Pool)