J. Verstappen: "Ik denk dat we nťt achter Mercedes zitten"

Jos Verstappen kijkt met vertrouwen uit naar de seizoensstart van de Formule 1 in Oostenrijk. De oud-coureur denkt dat Red Bull er goed voor staat en dichtbij Mercedes zit. Daarom verwacht hij dat zijn zoon om de wereldtitel zal strijden met Lewis Hamilton.

"De auto voelde goed aan in Barcelona, zei Max. We denken dat we er goed bijzitten, maar waar we precies staan, weten we niet. We denken wel dat we in Oostenrijk mee kunnen doen voor de zege. Dat circuit ligt Max wel, hoewel Mercedes daar ook snel zal zijn. Niemand weet hoe de verhoudingen precies liggen. Het zal spannend worden", aldus Verstappen in een interview bij het Ziggo-programma F1 Café.

De oud Formule 1-coureur vindt het moeilijk om een voorspelling te doen. "Dat vind ik heel moeilijk. Persoonlijk denk ik dat we nét achter Mercedes zitten. Als dat binnen twee tienden is, wordt het een heel spannend kampioenschap. Als we er een halve seconde achter zitten dan kunnen we het vergeten. Als het zo dicht bij elkaar zit als dat wij verwachten, dan zou het tussen Lewis Hamilton en Max gaan."

De vader van Max vertelde dat hij zelf niet aanwezig zal zijn bij de seizoensstart in Oostenrijk. "Ik ga niet naar de eerste Grands Prix. Daar heb ik het wel met Red Bull over gehad, maar het team gaat fungeren als een bubbel en eigenlijk willen ze geen ‘buitenstaanders’ toelaten. Ik zou niet eens de pitbox in kunnen, dus dan heeft het geen meerwaarde. Thuis kan ik op mijn televisie en met m’n tablet bij de hand net zoveel zien. Dan kan ik net zo goed niet gaan. Ik word tijdens een raceweekend door het team op de hoogte gehouden, dus ik hoef er niet per se bij te zijn. Hopelijk wordt het gedurende het seizoen weer open gesteld en dan ga ik dan wel."

J. Verstappen: "Ik dat we nét achter Mercedes zitten" (Red Bull Content Pool)
J. Verstappen: "Ik dat we nét achter Mercedes zitten" (Red Bull Content Pool)