Verstappen door bug kansloos in 24 uur van Le Mans

De echte 24 uur van Le Mans zou dit weekeinde verreden worden, maar dat ging uiteraard niet door - die race is verplaatst naar september. Een virtuele editie werd wel georganiseerd, met een startlijst om u tegen te zeggen: van Max Verstappen tot Fernando Alonso en van Felipe Massa tot Rubens Barrichello.

Verstappen reed weer voor Team Redline, samen met F1-collega Lando Norris en simracers Atze Kerkhof en Greger Huttu. Het ging uitstekend en na middernacht reed Verstappen zelfs aan de leiding, tot dat ineens niet meer het geval was: een bug in rFactor 2, het voor de race gebruikte simulatiespel, gooide roet in het eten.

Verstappen reed aan de leiding en werd ineens hard geraakt door Rafaele Marciello, die op plek twee reed. Daar kon de Italiaan weinig aan doen: Verstappen reed duidelijk een stukje voor hem, maar van het ene op het andere moment had hij de Nederlander ineens op zijn bumper, doordat het spel de auto van Verstappen schijnbaar een paar meter naar achteren gooide.

Het zorgde voor forse schade en na nog een incident - de computer nam de besturing over en de coureurs konden de server niet meer op - uiteindelijk een ogenschijnlijke uitvalbeurt voor de Team Redline #20 van Verstappen en co, hoewel ze na een rode vlag in de ochtend - de servers kenden problemen en de race moest gepauzeerd worden - met grote achterstand alsnog weer in konden stappen om de race uiteindelijk nog wel uit te rijden.

Verstappen was logischerwijze niet gelukkig nadat Marciello hem - buiten de schuld van beide coureurs om - het grind in reed

De race werd gewonnen door de #1 van Rebellion, met de Zwitser Louis Deletraz, Marciello en de Poolse simracers Nikodem Wisniewski en Kuba Brzezinski. Zij reden vrijwel de hele tweede helft van de race aan kop, eigenlijk alleen rond de pitstops afgewisseld door hun teamgenoten in de #13. Die werden nog wel gepakt door de #4 van ByKolles, met onder meer Tom Dillmann en Esteban Guerrieri, die op achttien seconden van de #1 als tweede eindigden.