Appelpop afgelast, in 2021 weer nieuwe editie

Muziekfestival Appelpop in Tiel heeft bekend gemaakt dat de editie van dit jaar die gepland stond voor het tweede weekend van september niet doorgaat. Onzekerheid door de coronacrisis en de werkzaamheden aan de Waalkade hebben de organisatie tot deze beslissing gedwongen. Appelpop is één van de grootste gratis festivals van Nederland, vorig jaar trok het evenement 125.000 bezoekers verdeeld over twee dagen.

"Het is een moeilijke beslissing voor alle betrokkenen, die is ingegeven door een drietal zaken. Door de huidige coronacrisis is de nabije toekomst onzeker voor het festival. Appelpop is een gratis festival dat financieel voor de helft bestaat uit bijdrages van sponsoren. Het is voor de meeste ondernemers onzeker of ze ons dit jaar een warm hart kunnen toedragen. Zonder een gedeelte van die bijdrages is het onmogelijk het festival verantwoord te laten doorgaan", zo laat de organisatie op hun eigen website weten.

"Ook zijn er vertragingen aan de herinrichting van het festivalterrein op de Tielse Waalkade, onder andere door de hoogwater periodes. Ondanks de grote inspanningen van de aannemer en de gemeente om het werk op tijd af te ronden blijft er, mede door de coronacrisis, een te groot restrisico over of dit daadwerkelijk afgerond is voor de geplande datum van september dit jaar", zo vult de organisatie aan.

Daarnaast kost het het vernieuwde vergunningentraject met gemeente en provincie meer tijd dan gedacht. De volgende editie zal op 10 en 11  september 2021 plaatsvinden.

Appelpop afgelast, in 2021 weer nieuwe editie (Wikicommons/Diana en Ron van Dijk)
Appelpop afgelast, in 2021 weer nieuwe editie (Wikicommons/Diana en Ron van Dijk)