Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve: hij wint tijdrit en pakt de eindzege

Remco Evenepoel heeft de 46e editie van de Volta ao Algarve op zijn naam geschreven. Het Belgische wonderkind van Deceuninck-Quick-Step ging voor de afsluitende tijdrit al aan de leiding, maar liet in de tijdrit over twintig kilometer nog maar eens zijn klasse zien. Hij won de tijdrit voor wereldkampioen Rohan Dennis.

Wereldkampioen Rohan Dennis reed voor het eerst een tijdrit in zijn regenboogtrui en hij stelde niet teleur. Dennis deelde zijn tijdrit goed in over 20,3. De Australiër deed het in het eerste deel nog relatief rustig aan, maar in het tweede en derde deel maakte Dennis indruk en aan de meet had hij de snelste tijd geklokt.

Niemand leek de tijd van Dennis te kloppen, maar dat was buiten Remco Evenepoel gerekend. Het pas 20-jarige Belgische wondertalent was bij de eerste tijdwaarneming al twintig seconden sneller dan Dennis. In het tweede deel moest de klassementsleider wat tijd toegeven op Dennis, maar aan de finish had Evenepoel nog tien seconden over om de winst te pakken in de tijdrit.

Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve (Pro Shots / SIPA USA)
Evenepoel toont zijn klasse opnieuw in de Algarve (Pro Shots / SIPA USA)

Het algemeen klassement werd ook gewonnen door Evenepoel. Hij won met 38 seconden voorsprong op Maximilian Schachmann. Miguel Angel López legde beslag op de derde plaats.