Lopez de beste bergop in Ronde van de Algarve; Evenepoel blijft leider

Miguel Angel Lopez heeft de voorlaatste etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De Colombiaan van Astana was de sterkste bergop de Alto de Malhão. Lopez won voor Dan Martin en Remco Evenepoel, die wel aan de leiding in het algemeen klassement.

De vroege kopgroep bestond uit negen renners, maar met de nodige beklimmingen in de laatste dertig kilometer was de rit gemaakt voor de klimmers. De vroege vluchters zouden het dan ook niet halen.

In de laatste dertig kilometer waren er verschillende aanvallen. Ondanks de verschillende pogingen werd alles beslist op de slotklim van de Alto de Malhão. Op die beklimming van 2,6 kilometer aan bijna 10% was Miguel Angel Lopez de beste. In de laatste kilometer reed de Colombiaan iedereen uit het wiel en won met twee seconden voorsprong op Dan Martin.

Remco Evenepoel moest een gaatje laten en kwam als derde over de meet op vier seconden van de winnaar. Hij blijft wel gewoon aan de leiding en is met de tijdrit van zondag over twintig kilometer de grote favoriet om het eindklassement te winnen in de Ronde van de Algarve. Voor het Belgische wonderkind zou het dan zijn tweede eindzege worden in een meerdaagse ronde. Eerder dit jaar was het 20-jarige talent ook al de beste in San Juan.