FOK! Wat een weer: code geel

Vanaf zaterdagavond is er in het noordwestelijk kustgebied kans op windstoten van 75 km/u, mogelijk tot 90 km/u. In de loop van zondagochtend breiden de windstoten van ca. 75 km/u zich over de rest van het land uit. Langs de noordwestkust kunnen de windstoten zondagochtend tijdelijk toenemen tot zeer zware windstoten van 100 km/u. In de loop van zondagmiddag neemt de wind van het noordwesten uit weer af. In het zuidoosten houdt de kans op zware windstoten aan tot in de avond. De windstoten komen vanuit een zuidwestelijke richting.

Vandaag is het overwegend bewolkt. In de ochtend valt er in het noordwesten af en toe regen of motregen, in de loop van de ochtend wordt het overal droog en kan vooral in het zuidoosten de zon even doorbreken. In de avond kan er in het westen en noorden af en toe lichte regen gaan vallen. Het wordt een zachte dag. Vanmiddag wordt het 11 tot 13°C, met de hoogste temperatuur in het zuiden. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer (vrij) krachtig. Gedurende de dag neemt de wind toe en wordt in de avond boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard, 7 Bft. In de loop van de avond neemt de wind in het noordwestelijk kustgebied verder toe naar hard tot stormachtig, 7-8 Bft, rond middernacht mogelijk tot storm, 9 Bft. Langs de noordwestkust is er dan kans op zware windstoten van ca. 80 km/uur.

Komende nacht wordt de bewolking steeds dikker en in de loop van de nacht gaat het overal van tijd tot tijd regenen. De minimumtemperatuur ligt tussen 9°C in het noordwesten en 11°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied haalt de wind mogelijk stormkracht, 9 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is er kans op zware windstoten tot rond 90 km/u. In de loop van de nacht neemt de kans op zware windstoten tot ca. 75 km/u in de westelijke kustprovincies tevens toe.

Zondag overdag is het bewolkt en zijn er perioden met regen. In de middag trekt een gebied met buien van het noordwesten naar het zuidoosten, waarbij het enige tijd stevig kan regenen. Later in de avond bereiken enkele opklaringen het westen. Het is erg zacht met maximumtemperaturen tussen 12°C in het noordwesten tot mogelijk 16°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is boven land overwegend krachtig, 6 Bft, aan zee en op het IJsselmeer hard tot stormachtig 7-8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied kan de wind nog steeds stormkracht bereiken, 9 Bft. In het noordwestelijk kustgebied is er kans op zware windstoten tot rond 90 km/u, in de ochtend tijdelijk kans op zeer zware windstoten tot rond 100 km/u. Landinwaarts komen zware windstoten voor tot rond 75 km/u. In de loop van de middag en avond neemt de wind van het noordwesten uit af naar matig, in de kustgebieden naar vrij krachtig, aan zee mogelijk nog krachtig, 6 Bft. In het zuidoosten kan het tot in de avond onstuimig blijven. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Storm op zee bij De kop van Schouwen (Foto: Scherpschutter)
Storm op zee bij De kop van Schouwen (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.