Molano sprint opnieuw naar zege in Ronde van Colombia

Juan Sebastián Molano heeft na de tweede rit ook de derde etappe in de Ronde van Colombia gewonnen. De snelle Colombiaan van UAE Emirates was opnieuw de snelste, ditmaal won hij voor zijn landgenoten Edwin Ávila en Álvaro José Hodeg. Jonathan Klever Caicedo blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Op papier was de derde rit van 177 kilometer in de Ronde van Colombia net als woensdag gemaakt voor sprinters, al gingen de eerste honderd kilometer wel over verschillende beklimmingen. Op een van de beklimmingen liet Egan Bernal zich even van voren zien, maar de winnaar van de afgelopen Tour de France liet zich alweer snel inlopen.

Sebastian Henao, Simon Pellaud, Félix Alejandro Baron en Oscar Sevilla waren de renners in de vroege kopgroep en het viertal pakte drie minuten op het peloton, waar voornamelijk EF Pro Cycling en UAE Emirates de achtervolging leidde in het peloton. Op ruim tien kilometer van de streep werd de kopgroep weer ingerekend en net zoals als in de tweede etappe kon er gesprint worden voor de dagwinst.

De sprint kende een dezelfde verloop als de tweede rit. Deceuninck-Quick-Step trok de sprint aan voor Hodeg, maar de Colombiaanse sprinter van die ploeg kon het opnieuw niet afmaken. Hij werd voorbij gesprint door Molano, die zijn tweede zege op rij boekte. Ook Avila was in de sprint sneller dan Hodeg.

In het algemeen klassement veranderde er niks. Caicedo blijft aan de leiding voor zijn ploeggenoten Sergio Higuita en Daniel Martínez. Vrijdag staat de eerste lastige rit op het programma in de Ronde van Colombia.