FOK! Wat een weer: iets afnemende wind

Hallo!  

Ook gisteren waaide het nog stevig door. Persoonlijk vond ik het gisteren harder waaien dan zondag, maar dat kwam omdat de wind toen meer gekrompen was en niet vrij op mijn huis stond. Maar vrijwel overal stond er nog wel een windkracht 6. Aan de kust 7 tot 8 en af en toe zelfs even stormkracht 9. De zware windstoten waren ook nog aanwezig, zeker in de buurt van buien.

Buien waren er dus. Maandagavond trok er een agressief onweerscomplex over Limburg heen. Gisteren waren het meer losse buien en ook daarbij kwam hier en daar hagel en onweer voor. Bij mij viel het tegen met de buien. Het bleef grotendeels droog. Komende nacht bleef het niet overal droog. De buien die overbleven konden in het binnenland een licht winters karakter krijgen. Tijdens opklaringen kan het afkoelen naar een graad of 3, maar in bewolkte gebieden blijft het een graad of 5. De wind zwakt heel geleidelijk iets af.

Vandaag hebben we een beetje hetzelfde weerbeeld als gisteren. In de kustprovincies blijft het meestal droog met geregeld de zon. De buien beperken zich tot het binnenland, maar zullen minder in aantal en minder actief zijn. De kans op hagel en onweer is ook kleiner. Maar het is wel een dag met mooie wolkenluchten. De wind zwakt nog wat verder af en komt uit op kracht 4 tot 6. Alleen op de Wadden blijft het langer en harder doorwaaien. Bij dit alles wordt het ongeveer 7 graden.

Ik hoor en lees alweer geluiden over een nieuwe storm. Die mogelijkheid is er, maar het is nog veel te vroeg om daar iets over te zeggen. Mocht het een storm worden, dan heet hij Dennis. Daar komen we later in de week vast en zeker over te spreken.

Tot die tijd blijft het wisselvallig. Vrijdag kan wel eens een droge dag worden met af en toe zon.

Fijne dag.  

Meer weer op FOK!

Stormschade (Foto: Cobra4)
De storm heeft overal zijn sporen nagelaten. Zo ook hier. (Foto:Cobra4)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.