Duitsers kunnen na 28 jaar weer juichen op Kandahar-piste

In het Duitse Garmisch-Partenkirchen is het feest: alpineskiër Thomas Dressen schreef de World Cup-afdaling op de befaamde Kandahar-piste op zijn naam, als eerste Duitser sinds Markus Wasmeier in 1992.

Dressen mocht als eerste naar beneden en bleek dat uitstekend te doen. Dat de Zwitser Beat Feuz op 0,35 seconden strandde was al een teken aan de wand, Vincent Kriechmayr uit Oostenrijk benaderde hem tot op 0,26 seconden.

De Noor Aleksander Aamodt Kilde opende volle bak de aanval, maar hij kwam 0,16 tekort en daarna was het de 39-jarige Fransman Johan Clarey die ondanks snellere tussentijden op 0,17 seconden strandde - en zo nog altijd geen World Cup-zege heeft.

Meerdere mannen waren vooral halverwege sneller dan Dressen, maar hij was op het onderste stuk niet te verslaan en het podium met Kilde en Clarey bleef intact.

De 37-jarige Italiaan Peter Fill nam na bijna twintig jaar, 355 World Cup-starts en drie zeges afscheid met een ererun, waarna hij bij de finish begroet werd met een champagnedouche.