'Ayoub verlaat Feyenoord en vindt nieuwe club'

Yassin Ayoub staat voor een vertrek bij Feyenoord. Het Algemeen Dagblad en ELF Voetbal melden maandagmiddag dat de 25-jarige middenvelder op het punt staat de Rotterdamse club te verlaten voor een avontuur bij Panathinaikos. Naar verluidt gaat Ayoub voor drieënhalf jaar tekenen in Griekenland.

"De twee partijen voeren al ruim een maand gesprekken, maar kwamen er niet uit qua salaris. Nadat Ayoub gepolst werd door het Bulgaarse Ludogorets, kwam hij weer bij Panathinaikos uit", zo meldt het Algemeen Dagblad. Afgelopen week heeft Ayoub gesproken met de trainer en directeur van Panathinaikos en inmiddels zou alles rond zijn.

De middenvelder komt ook onder trainer Dick Advocaat niet aan de bak, waardoor Feyenoord openstaat voor een transfer. Ayoub ligt momenteel nog tot de zomer van 2022 vast in De Kuip. Volgens ELF Voetbal moet de verdedigende middenvelder nu eerst nog zijn contract bij Feyenoord gaan ontbinden alvorens hij kan tekenen bij Panathinaikos. Ook volgens Voetbal International is het de bedoeling dat het contract van Ayoub bij Feyenoord wordt ontbonden, zodat hij transfervrij kan verkassen.

Ayoub sloot zich medio 2018 transfervrij bij Feyenoord aan na een dienstverband bij FC Utrecht, maar kon nooit overtuigen in Rotterdam. Zowel Giovanni van Bronckhorst, Jaap Stam als Advocaat maakten weinig gebruik van de middenvelder.