UFC 246: terugkeer MMA-geweldenaar McGregor

Het eerste UFC-gala van 2020 had gelijk een knaller van jewelste. De terugkeer van Iers MMA-fenomeen Conor McGregor, die vijftien maanden na zijn smadelijke verlies tegen huidig aartsvijand Khabib Nurmagomedov het opnam tegen Donald Cerrone. Op weltergewicht.

De afgetrainde McGregor had zich danig goed voorbereid en bleef in de voorbereiding tot dit gevecht, in tegenstelling tot zijn gevecht tegen Nurmagomedov, respectvol en rustig praten over zijn tegenstander. Geen gekke dingen, geen contact met de politie, geen dronken bargevechten, maar puur MMA. Het publiek verwachtte veel van de Ierse praatjesmaker die veel steun verloren had door zijn 'doorgesnoven' gedrag in vorige jaren. 

Conor hield het kort.


McGregor trapt Cerrone naar de grond (Foto: Steve Marcus/Getty Images)

2020 lijkt een herboren McGregor te gaan zien. Vanaf de eerste seconde was de Ier messcherp. Cerrone, een MMA-veteraan die voor zwaardere vuren gestaan heeft dan een zware lichtgewicht, wist de eerste vuist te ontwijken, maar in de daaropvolgende clinch werd zijn gezicht opengescheurd door messcherpe schouderstoten.

McGregor wist Cowboy na enkele seconden na de clinch met een verwoestende linkertrap op het hoofd naar de grond te krijgen. Een weerloze Cowboy moest de constante barrage van de zware linkervuist van The Notorious secondenlang ondergaan totdat scheidsrechter Herb Dean het gevecht beëindigde.

In de diepzwarte schaduw van het main event vochten voormalig kampioen Holly Holm en voormalige titel uitdager Raquel Pennington. De twee ontmoetten elkaar eerder tijdens UFC 184, waarbij Holm op beslissing won. Die kant ging het dit keer weer, alle drie de juryleden vonden dat Holm het beste van het spel had. Alexei Oleinik liet zien waarom hij The Boa Constrictor wordt genoemd met een prachtige armklemoverwinning op de ijzersterke Maurice Green. Voormalig kampioen Anthony Pettis is in het post-USADA tijdperk nooit meer op zijn oude niveau gekomen en verloor kansloos tegen Diego Ferreira.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum.

Volledige uitslag UFC 246 en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Conor McGregor verslaat Donald Cerrone na knockout. (stoten, ronde 1)
Holly Holm verslaat Raquel Pennington na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Aleksei Oleinik verslaat Maurice Greene na opgave (armklem, ronde 2)
Brian Kelleher verslaat Ode Osbournen a opgave (verwurging, ronde 1)
Diego Ferreira verslaat Anthony Pettis na opgave (verwurging, ronde 2)
Roxanne Modafferi verslaat Maycee Barber na jurybesluit (30-27 x2, 30-26)
Sodiq Yusuff verslaat Andre Fili na jurybesluit (29-28×3)
Askar Askarov verslaat Tim Elliott na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Drew Dober verslaat Nasrat Haqparast na knockout (stoten, ronde 1)
Aleksa Camur verslaat Justin Ledet na jurybesluit (29-28, 30-27 x2)
Sabina Mazo verslaat JJ Aldrich na jurybesluit (29-28 x2, 28-29)