'Horizon: Zero Dawn komt naar pc'

Horizon: Zero Dawn zou in 2020 uitkomen op pc. Dat hebben drie mensen die bekend zijn met de plannen van Sony Kotaku verteld. De game zal naar verluidt beschikbaar zijn op zowel Steam als de Epic Games Store wanneer deze op pc wordt uitgebracht.

De post-apocalyptische RPG met robotdino's is naar verwachting de eerste grote PlayStation-exclusieve game die door Sony Interactive Entertainment is ontwikkeld voor pc. Verschillende games van Sony Interactive Entertainment, zoals de door Kojima Productions ontwikkelde Death Stranding, de door Quantic Dreams ontwikkelde Detroit: Being Human, Beyond: Two Souls en Heavy Rain, en de door Company ontwikkelde Journey en Flower werden al eerder aangekondigd voor pc, maar zijn ontwikkeld door onafhankelijke studio's die geen eigendom zijn van Sony. De pc-versies werden ook niet gepubliceerd door Sony, ondanks dat het eigendom bij Sony ligt.

Sony heeft nog niet gereageerd, dus tot nu toe is het een gerucht, maar het is zeker mogelijk. De nog naar pc komende Death Stranding maakt gebruik van de doorontwikkelde engine Decima van Guerrilla Games.

Horizon: Zero Dawn (Foto: Sony)