Badr Hari mogelijk als bokser naar Olympische Spelen

De Nederlandse Boksbond (NBB) heeft Badr Hari benaderd voor een olympisch avontuur, zo schrijft De Telegraaf. De bond zou graag zien dat Hari namens Nederland meedoet aan de Spelen in Tokyo komende zomer. De vechtsporter zou niet negatief tegenover een mogelijke deelname staan.

Kickbokser Hari staat onder contract bij Glory en zou dus allereerst door die organisatie moeten worden vrijgegeven voor de Olympische Spelen en dat zou dus betekenen dat hij maanden niet inzetbaar is voor die organisatie.

Dat de vechtsporter gevraagd wordt voor een olympisch avontuur is niet nieuw, in 2012 hengelde de Marokkaanse boksbond naar zijn diensten. Hari ging echter niet in op het verzoek van de boksbond. "Daar had ik meerdere redenen voor: de kwalificatiemomenten kwamen op een ongunstig moment, ik ben geen puntenbokser en het behalen van een gouden medaille op de Spelen is een geweldige prestatie, maar ik streef een hoger doel na", zei hij in begin 2012 in De Telegraaf.

Hari richtte zich destijds op een doorbraak als profbokser in de Verénigde Staten. "Daar droom ik allang van. Dromen moet je proberen te realiseren. Boksen is mijn grote liefde. Naam maken als bokser is niet moeilijk, maar ik wil geen eendagsvlieg zijn. Binnen drie jaar wil ik om de wereldtitel vechten en dan houd ik het nog ruim aan. En ik wil in de toekomst graag een keer in Nederland boksen, maar dan wel alleen in een volle Amsterdam ArenA. Voor minder doe ik het niet", zo vertelde hij.

Die boksdroom is niet uitgekomen maar de NBB biedt Hari nu een nieuwe kans een boksdroom te verwezenlijken. "In deze fase kan ik het contact met de trainer van Badr Hari en Badr zelf ontkennen noch bevestigen", aldus bondsvoorzitter Boris van der Vorst tegenover De Telegraaf.

Om als bokser deel te kunnen nemen aan de Olympische Spelen zou Hari zich moeten plaatsen via een kwalificatietoernooi medio maart in Londen. Twee maanden later volgt een eventuele herkansing in Parijs.

Badr Hari mogelijk als bokser naar Olympische Spelen (Pro Shots / Mischa Keemink)
Badr Hari mogelijk als bokser naar Olympische Spelen (Pro Shots / Mischa Keemink)