Highlander-acteur Kirsch pleegt zelfmoord

Highlander-ster Stan Kirsch is overleden. Kirsch speelde de rol van Richie Ryan in de tv-serie Highlander en had een kleine rol in de populaire serie Friends. Kirsch heeft zichzelf verhangen en is 51 jaar geworden. Kirsch's vrouw, Kristyn Green, vond de acteur in de badkamer van hun huis in Los Angeles, meldde TMZ op dinsdag. 

Green, die in 2009 met Kirsch trouwde, bevestigde het nieuws van de dood van haar man. "Ik wil iedereen bedanken voor de enorme liefde en steun", schreef de 37-jarige Green op haar Facebookpagina. "Ik heb niet alle berichten, oproepen of e-mails kunnen beantwoorden, maar heb ze allemaal gelezen of geluisterd. Ik voel me omringd door liefde en ben iedereen voor altijd dankbaar."

Kirsch begon als kindacteur voordat hij een pauze nam om zich te concentreren op zijn studie en cum laude afstudeerde aan de Duke University. Hij keerde terug naar de acteerwereld en werd beroemd door, in de jaren '90, de rol van Richard H. 'Richie' Ryan te spelen in zes seizoenen van de populaire tv-serie Highlander.

In de serie Friends speelde hij de jonge geliefde van Monica Geller. In 2008 opende hij samen met zijn vrouw in Los Angeles zijn eigen acteuropleiding.

Denk je aan zelfmoord, wil je praten of zoek je hulp op dit gebied? Bel 113-zelfmoordpreventie via nummer 0900-0113. Of neem contact op via www.113.nl.