Duitse bobsleeŽrs domineren in viermansbob

In het Franse La Plagne hebben de Duitse bobsleeërs weer eens een 1-2'tje gepakt in de viermansbob. Francesco Friedrich was bepaald niet voor het eerst de beste bij de terugkeer op de olympische baan van 1992, waar vijf jaar geleden voor het laatst op het hoogste niveau geracet werd.

Na één run stond het team van Francesco Friedrich bovenaan, terwijl vooral de strijd om plek twee spannend was: Friedrich's Duitse landgenoot Johannes Lochner stond met zijn ploeg op 0,14 seconden, slechts twee honderdsten voor de Letse slee van Oskars Kibermanis. Ook de derde Duitser, Nico Walther, deed met 0,29 seconden nog mee om de prijzen, net als de Amerikaan Hunter Church (+0,34), terwijl de rest - aangevoerd door de Canadees Justin Kripps (+0,45) - het lastig zou krijgen.

Church zakte in de tweede run één honderdste achter Kripps terug, maar Walther behield zijn vierde plek: hij was 0,05 seconden sneller dan de Canadees. Kibermanis was dan weer ruim sneller dan Walther, waarna Lochner 0,12 tellen onder de Letse tijd dook. Op Friedrich stond geen maat: ook in run twee was de grootmeester de snelste en met 0,21 seconden voorsprong pakte hij een nieuwe zege.