Politie zoekt belangrijke getuige in onderzoek naar dood Raisa Fairbairn

De politie doet onderzoek naar de dood van de 28-jarige Raisa Fairbairn uit Rotterdam, die afgelopen dinsdagochtend 7 januari rond vier uur op de Kop van Zuid door hulpdiensten uit het water werd gered. De vrouw werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze donderdagavond overleden. Het onderzoek naar haar dood is in volle gang. Het team dat de zaak onderzoekt, heeft vragen die nog onbeantwoord zijn gebleven en is daarom op zoek naar getuigen en meer informatie.

De politie wil graag in contact komen met een belangrijke getuige. Het betreft een man met wie Raisa rond 04.40 uur is gezien. Dit is kort voordat ze vanaf de kade aan het Landverhuizersplein (Kop van Zuid) in het water terechtkomt. Op camerabeelden is te zien dat Raisa met een man staat te praten. Daarna lopen zij elk een andere richting op. De man loopt in de richting van de parkeerplaats achter Hotel New York. Raisa loopt in de richting van de kade. Dit is circa vijf minuten voordat Raisa in het water valt. Deze man is een belangrijke getuige. De politie komt graag met hem in contact.

De politie is verder op zoek naar getuigen die meer weten over de uren voordat Raisa in het water belandt. Met wie heeft Raisa die avond/nacht doorgebracht, met wie ze heeft gesproken en wat heeft Raisa gedaan? Mensen die antwoord kunnen geven op deze vraagen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of het tipformulier op de website in te vullen.