NFL: Wedstrijdverslag Buffalo Bills @ Houston Texans

Voor de eerste play-off-wedstrijd van dit NFL-seizoen waren de Buffalo Bills op bezoek bij de Houston Texans. De wedstrijd was misschien niet van een hoog niveau, maar dat werd meer dan goedgemaakt door de spanning.

De Bills begonnen de wedstrijd goed en kwamen al snel op voorprong door een hele sterke eerste drive. Josh Allen, de rookie quarterback van de Bills, leek totaal geen last te hebben van spanning. Op een 2nd & 8 wist hij maar liefst voor 42 yards te rushen,  de langste rush van het seizoen voor de Bills. Twee plays later scoorden de Bills een prachtige touchdown door middel van een trick-play. Josh Allen gaf de bal aan wide receiver John Brown, die op zijn beurt weer de bal gooide naar een vrij lopende Allen, die de endzone in kon duiken voor de eerste touchdown van de wedstrijd (7-0).

De rest van de eerste helft stond vooral in de teken van de defenses. Vooral de Bills maakten indruk met maar liefst vier sacks op DeShaun Watson, de quarterback van de Texans. De Bills wisten nog eens twee field goals te maken en gingen met een voorsprong van 13-0 de kleedkamer in.

Ook in het begin van de tweede helft waren het de defenses die het voor het zeggen hadden. Een fumble van Texans wide receiver DeAndre Hopkins resulteerde in nog een field goal voor de Bills (16-0). Het was pas aan het einde van het derde kwart dat de Texans eindelijk iets terug konden doen. Na een lange drive wist quarterback DeShaun Watson een 21-yard rushing touchdown te maken (16-6). In de daaropvolgende two-point conversion wist Watson nogmaal de endzone te vinden (16-8).

De volgende drive van de Bills eindigde in een fumble van quarterback Allen waardoor de Texans de bal op de 50-yard line in bezit kregen. Zij  konden de turnover echter niet omzetten in een touchdown, maar kwamen wel drie punten dichterbij na een field goal van kicker Ka’imi Fairbairn (16-11).

Na een mislukte drive en een punt van de Bills zetten de Texans weer een uitstekende drive neer met onder andere een lange pass van 41 yards naar Hopkins. Het werd nog even heel stil in het NRG Stadium van de Texans toen running back Carlos Hyde de bal uit zijn handen liet vallen op een 1st & goal vanaf de 1-yard line. Hij wist de bal echter wel weer in bezit te krijgen op de 5-yard line. De volgende play was het wel raak en wist Hyde de endzone te vinden met een 5-yard rush (16-17). De Texans gingen weer voor een two-point conversion en ook dit keer waren ze succesvol. Een korte pass naar Hopkins zorgde voor een stand van 16-19 met nog 4:37 op de klok.

De volgende drives van zowel de Bills als de Texans resulteerden in turnover on downs en met nog 1:16 op de klok kregen de Bills nog éénmaal de kans om terug te komen. Na een mooie drive onder leiding van Allen wisten de  Bills een 47-yard field goal te maken met nog maar 5 seconden op de klok en forceerden zo een over-time (19-19).

De coin-toss werd gewonnen door de Texans en ze kregen als eerste de bal. De drive mislukte echter en na de punt kregen de Bills de bal op hun eigen 30-yards line. Ook de Bills kwamen niet ver en moesten de bal teruggeven aan de Texans.

De Texans-drive, die op hun eigen 17-yard line begon, resulteerde in een paar mooie plays. Watson, die vakkundig wist te ontsnappen aan een sack, kreeg de bal in de handen van running back Taiwan Jones die de bal voor 31-yards rushde naar de 10-yard line van de Bills. De Texans namen verder geen risico meer en gingen meteen voor een 28-yard field goal poging. Fairbairn maakte geen fout en zorgde voor een 19-22 overwinning voor de Texans.

De tegenstander in de volgende ronde is afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd tussen de Tennessee Titans en New England Patriots, die later op de dag wordt gespeeld. Indien de Titans winnen spelen de Texans uit tegen Kansas City Chiefs. Mochten de Patriots de volgende ronde halen dan spelen de Texans uit tegen de Baltimore Ravens.

Texans vs Bills (Bron: YouTube)